Calculeren, ontwerpen, tekenen, fabriceren, leveren, installeren en isoleren van lucht- en ventilatiekanalen voor utiliteits-, scheeps- en woningbouw, en industrie, dat is waar Ferrocal goed in is.

Sportcampus Den-Haag

Aangenaam binnenklimaat op Sportcampus Zuiderpark
Op dezelfde plek waar ADO Den Haag ‘vroeguh’ zijn thuiswedstrijden speelde, verrijst nu Sportcampus Zuiderpark. Het volgend jaar te openen complex biedt onderdak aan twaalf collegezalen en acht sportzalen, waaronder een beachhal, turnhal, breedtesporthal en topsporthal. De vele duizenden sporters en bezoekers komen terecht in een complex met een aangenaam binnenklimaat.

Ferrocal B.V. lucht- en ventilatiekanalen uit Brummen is verantwoordelijk voor de lucht- en ventilatiekanalen in het complex. “Een mooi project”, aldus Hoofd bedrijfsbureau Arend Hordijk. “In totaal heeft Ferrocal zo’n 11.000 m2 rechthoekige en 10.000 meter ronde luchtkanalen geleverd. Wij krijgen de werktekening van onze opdrachtgever technisch dienstverlener Kuijpers en werken die uit tot montagetekening voor onze productie en montage. De montagetekening gaat tezamen met de luchtkanalen naar de projectlocatie om daar de luchttransportweg samen te bouwen. Ferrocal produceert alles in eigen huis en de montage wordt eveneens door eigen monteurs uitgevoerd.“
Twee uitdagingen

“In dit project hadden we twee grote uitdagingen”, zo stelt projectleider Albert-Jan Kistemaker. “Op diverse plekken is de overspanning in de staalconstructie 4,80 meter of nog groter. De ophanging moet conform Luka om de maximaal 3,00 meter zijn. Dit hebben we opgelost door een extra montagepunt te creëren door een samenbouw van montagerail en kanalen waarbij het kanaal onderdeel uitmaakt van de overspanningconstructie. De werkhoogte was echter onze allergrootste uitdaging. In de 21 meter hoge topsporthal zitten kanalen van 2.200 x 1.700 mm. Hier hebben we gewerkt vanaf een vloersteiger. In het project hebben we zo’n veertien kilometer aan draadstang gebruikt. Luka schrijft M6 voor, maar wij gebruiken standaard M8 en binnen dit project ook M10.”