Calculeren, ontwerpen, tekenen, fabriceren, leveren, installeren en isoleren van lucht- en ventilatiekanalen voor utiliteits-, scheeps- en woningbouw, en industrie, dat is waar Ferrocal goed in is.

Ferrocal is een zelfstandige luchtkanalenfabrikant die al ruim 80 jaar gespecialiseerd is in ontwerpen, fabriceren, leveren, monteren en isoleren van luchttechnische systemen in utiliteitsbouw, scheepsbouw, woningbouw en industrie.

Onder luchttechnische systemen wordt verstaan:
- rechthoekig kanaalwerk, rond kanaalwerk (sendzimir verzinkt, RVS, aluminium, pvc, PIR/POLY)
- appendages (kleppenregisters, brandkleppen, geluiddempers, flexibele slangen e.d.)

Directie

Directeur van Ferrocal is Ronald Smit, die direct leiding geeft aan de afdelingen. Ferrocal heeft een platte organisatiestructuur met korte communicatielijnen. Daardoor kunnen wij snel en doeltreffend op uw vragen en wensen inspelen.

MVO

Ferrocal werkt samen met Delta uit Zutphen, die voor onder andere gemeente Brummen uitvoering geeft aan de wet sociale werkvoorziening. In maart 2011 zijn er twee medewerkers bij Ferrocal gedetacheerd. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een vaste club van zeven Delta-medewerkers. Ferrocal werd daarom genomineerd voor de Delta Award 2012.

Ferrocal nam deel aan de campagne ‘Duurzame 100 Stedendriehoek’ om aandacht te vestigen aan duurzaamheid in de regio. Ferrocal werkt met haar producten aan een beter binnenmilieu in bijvoorbeeld scholen, kantoren, winkels en ziekenhuizen. Ferrocal heeft het certificaat vooral te danken aan de grote inzet voor een goed milieu en duurzaamheid. Door op kleine onderdelen groot te denken, bijvoorbeeld:
- afval beperken en sterk scheiden of hergebruiken
- gebruik van hybride auto’s
- carpoolen bevorderen
- energie besparende maatregelen
- inzet van magizink in plaats van sendzimir verzinkt plaatstaal

Leerbedrijf

Als leerbedrijf staat Ferrocal garant voor leermogelijkheden en deskundige begeleiding van leerlingen

Ferrocal is een door sbb erkend leerbedrijf voor onder ander de volgende specificaties:
- Werktuigbouwkunde
- Engineering
- Plaat- en constructie bewerkingen