Calculeren, ontwerpen, tekenen, fabriceren, leveren, installeren en isoleren van lucht- en ventilatiekanalen voor utiliteits-, scheeps- en woningbouw, en industrie, dat is waar Ferrocal goed in is.

Ferrocal is een zelfstandige luchtkanalenfabrikant die al ruim 80 jaar gespecialiseerd is in ontwerpen, fabriceren, leveren, monteren en isoleren van luchttechnische systemen in utiliteitsbouw, scheepsbouw, woningbouw en industrie.

Onder luchttechnische systemen wordt verstaan:
– rechthoekig kanaalwerk, rond kanaalwerk (sendzimir verzinkt,  aluminium, PIR/POLY)
– appendages (kleppenregisters, brandkleppen, geluiddempers, flexibele slangen e.d.)

MVO

Ferrocal hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij Ferrocal werken al vijf jaar zeven medewerkers met andere kwaliteiten. Ferrocal werkt met diverse organisaties samen die mensen met andere kwaliteiten ook een kans willen bieden op de arbeidsmarkt.

Ferrocal nam deel aan de campagne ‘Duurzame 100 Stedendriehoek’ om aandacht te vestigen aan duurzaamheid in de regio. Ferrocal werkt met haar producten aan een beter binnenmilieu in bijvoorbeeld scholen, kantoren, winkels en ziekenhuizen. Ferrocal heeft het certificaat vooral te danken aan de grote inzet voor een goed milieu en duurzaamheid. Door op kleine onderdelen groot te denken, bijvoorbeeld:

–  energie besparende maatregelen

– afval beperken en sterk scheiden of hergebruiken

– gebruik van hybride auto’s

– carpoolen bevorderen

– inzet van energiezuinige en milieuvriendelijke montage- en vrachtwagens

Leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf staat Ferrocal garant voor leermogelijkheden en deskundige begeleiding van leerlingen

Ferrocal is een door SBB erkend leerbedrijf voor onder ander de volgende specificaties:
– Werktuigbouwkunde
– Engineering
– Plaat- en constructie bewerkingen